WIE WE ZIJN

Bird's Eye Communications is een klein adviesbureau dat klanten helpt hun boodschap effectief te formuleren door nauw aan te sluiten bij de behoeften van de beoogde doelgroep. Maar we assisteren ook bij het vinden van de beste kanalen om de boodschap op de juiste plek te bezorgen.

Onze bird's eye view stelt ons in staat om altijd het brede perspectief te houden. In de communicatie van vandaag betekent minder juist meer, want elke doelgroep is overladen met informatie. Het is essentieel om de kern van de boodschap te vangen en dan korte, effectieve formuleringen te vinden die cruciale nuances niet verloren laten gaan. Bird's Eye Communications gebruikt tientallen jaren media-ervaring om dat te bereiken.

Bij Bird's Eye focussen we niet alleen op de vorm en de timing van de boodschap. We gaan tot het uiterste om de informatie van klanten diepgaand te begrijpen, hoe ingewikkeld ook. Dat onderscheidt ons van veel concurrenten, net als het feit dat klanten bij ons altijd precies weten wie er aan hun projecten werkt.

Bird's Eye Communications werd opgericht door Peter Vermij, bioloog, voormalig verslaggever en wetenschapsjournalist met grote ervaring in Nederland, Europa en de Verenigde Staten. Als journalist schreef hij voor toonaangevende Nederlandse media (zoals NRC Handelsblad, Het Parool en Intermediair) en internationaal gezaghebbende tijdschriften als Nature Biotechnology and Nature Medicine. Hij adviseerde grote organisaties tot op de allerhoogste niveaus. Peters brede wetenschappelijke basis maakt hem een goede gesprekspartner voor deskundigen bij klanten, en stelt hem in staat stevige bruggen te bouwen naar de doelgroep.
Meer informatie over Peters journalistieke achtergrond is te vinden in zijn CV; een uitgebreid persarchief geeft een indruk van stukken uit zijn journalistieke tijd.

Waar wenselijk, in overleg met klanten, schakelt Bird's Eye bij individuele projecten meer of andere adviseurs of communicatoren in. We hebben een uitstekend medianetwerk met tal van connecties in Nederland en daarbuiten.

(2016/03)